T O P
absurdflyb

Ei ollut pelkästään Suomessa ja tiedän tämän vain siksi koska mulla oli joku random ruotsinkielinen smurffilevy. Tarkistin vielä ruotsinkielisestä wikipediasta, että näin tosiaan tekivät.


Someone9339

Ahaa ok Ainakaan englanniksi en löytänyt vastaavia


PieniPoppamies

Ehkä sen takia et löydä englanniksi jos Smurffit eivät olleet niin hyvä hitti-ilmiö englanninkielisissä maissa kuin pohjoismaissa ja germaanisissa maissa? Turha tehdä levyjä jos ei ole menekkiä.


royaljoro

Englanninkielisillä oli alvin & the chipmunks, ei ne enää smurffeja tarvinu.


Tjuurna

The Smurfs Best of Friends Cassette Tape https://www.youtube.com/watch?v=N98nqIs9SL4


Someone9339

Huimat 10,000 katselukertaa, no eipä olleet suosittuja


Arwil

Smurffilevyt ovat ilmeisesti lähtöisin Hollannista. Osa Suomenkin levysarjan kappaleista on alunperin hollantilaisia, esim. "Tanssihitit Vol 1" levyllä oleva "Smurffit on okei" on alunperin "He, Kom Naar Smurfenland", joka julkaistiin 1994 levyllä [Irene Moors & De Smurfen – Ga Je Mee Naar Smurfenland](https://www.discogs.com/release/429523-Irene-Moors-De-Smurfen-Ga-Je-Mee-Naar-Smurfenland). Saksassa Smurffilevyjä on julkaistu jo 70-luvulta lähtien. Ruotsin [Smurfhits-levysarja](https://sv.wikipedia.org/wiki/Smurfhits) alkoi ilmestyä 1996, eli samaan aikaan kuin Suomessa. EDIT: On näitä samoja kappaleita [Britanniassakin](https://www.discogs.com/release/1567772-The-Smurfs-The-Smurfs-Go-Pop) tuotettu 1996. Ettei olisi EMI levy-yhtiön kuningasidea.


PieniPoppamies

Oikeastaan, rupesin vähän tutkimaan tätä vähän tarkemmin. Smurffibiisejä on tehty ainakin 10 eri maassa. [Tässä.] (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Smurfs_music#United_Kingdom)


VanDeBench

Ihan kuin olisin saksan kielisiä vastaavia kuullut joskus.


banaanipaniini

Oi kyllä muistan, mulla on vieläkin nämä iänikuiset smurffilevyt mun autossa :’) Kaverit arvostaa tosi paljon kun laitan matkamusat soimaan


PieniPoppamies

Ja minun autossani on vain poltettu levy jossa on vain yksi biisi, Paula Koivuniemen "Aikuinen nainen"... se levy on juuttunut cd-soittimeen enkä saa sitä pois sieltä...


StarrFusion

Smurffit laulamassa pop kappaleita on kyllä melko villi idea. 90-luku oli erillaista aikaa.


Penkinvaltaaja

Äläpä, en jaksa tarkistaa, mihin asti noita tehtiin, mut Frontside olliestakin olen Smurffiversion kuullut. Mutten tiedä oliko niin lasten suosiossa kuin omassa naapurustossa, jossa kaikki lapset osasi ainakin ne pari kasettia/levyä ulkoa.


StarrFusion

Frontside ollie tuntuu uudelta biisiltä, mutta sekin on jo 10 vuotta vanha. Jossain välissä meistä on tullut vanhoja...


JohnnyJayce

Itsellä oli se Avaruussmurffi kasetti. Kovia kappaleita osa.